Fond YouthBank

În perioada octombrie 2012 – februarie 2013, liceenii din echipa YouthBank Bucureşti au desfăşurat mai multe activităţi de mobilizare de resurse din comunitatea bucureşteană. Din banii mobilizaţi astfel a fost creat fondul disponibil pentru această rundă de finanţare.

Acest fond este în valoare de 30.000 lei și va fi alocat în urma unui concurs de proiecte, suma minimă care poate fi acordată unui proiect fiind de 2.000 lei, iar cea maximă de 3.000 lei.

Începând cu această rundă de finanţare concentrarea noastră se îndreaptă în special către acele iniţiative care îşi propun un impact pe termen lung şi care sunt concepute având în vedere sustenabilitatea acestor proiecte. De aceea încurajăm proiectele care dezvoltă activităţi de antreprenoriat social care folosesc finanţarea obţinută din fondul YouthBank pentru a crea produse sau servicii inovatoare care răspund unei nevoi a comunităţii şi din vânzarea cărora obţin venituri care să permită continuarea iniţiativei şi un impact pe termen lung, inclusiv prin identificarea şi mobilizarea altor resurse din comunitate.

Echipele de tineri care au o idee de proiect pentru YouthBank pot trimite aplicaţiile la adresa bucuresti@youthbank.ro până la data de 8 martie 2013. Înscrierea în concurs a unui proiect se face pe baza formularului tip care poate fi descărcat aici.

Mai multe informații despre procedura de solicitare a unei finanțări YouthBank găsiți în ghidul de finanțare, care poate fi descărcat aici.

Succes!